Language

Nyt nationalt netværk for VIRTUAL PRODUCTION

Virtual production åbner hidtil usete muligheder for visuelle historiefortællere på tværs af film, tv, spil, animation og XR og har tilmed potentiale til at udgøre et klimavenligt alternativ til on location produktion. I mange andre lande med veletablerede produktionsmiljøer indløser man fuldt udbytte af mulighederne og poster milliarder i udvikling og produktion med de nye teknologier.

Men hvor langt er vi med adoptionen i Danmark? Hvem arbejder allerede aktivt med metoden, og hvem ønsker mere viden og erfaring? Mangler vi tekniske kompetencer og faciliteter? Eller har vi brug for en mere grundlæggende kulturændring i særligt film- og tv-branchen, før man begynder at skabe historier og universer, der udnytter produktionsmetodens potentiale?

De seneste år har Vision Denmark i samarbejde med videninstitutioner og virksomheder dykket ned i produktionsmetoden for at undersøge, hvordan virtual production passer ind i en dansk produktionskontekst. Det er der kommet en række praksisnære virtual production-workshops og flere innovationssamarbejder ud af.

Nu etablerer vi et nationalt netværk for virtual production – et mødested for både tekniske og kreative kræfter, hvor vi i fællesskab kan diskutere potentialer, udfordringer og mulige initiativer på tværs af brancher, regioner og anvendelsesområder.

Med netværket vil vi skabe en platform for nye professionelle relationer og videndeling, der kan gøre os klogere på, hvordan vi ruster vores industri til fremtidens produktionsformer. Så Danmark fortsat kan være blandt de førende på markedet for storytelling.

Kick off-mødet afholdes i løbet af dette efterår – invitation følger.