Language

Forløb: Virtual Production i film og TV

Deltagere

 

med flere.

Over en række workshops skal det aarhusianske film- og tv-miljø introduceres til virtual production og lære at forstå og udnytte de teknologier og produktionsmetoder, som er udråbt til at være fremtiden for visuel historiefortælling.

Fakta

Opstart: juni 2023

Forventes afsluttet: 2024

UDFORDRING
Det er afgørende for en virksomheds konkurrenceevne at følge med den teknologiske udvikling og forblive relevant på et marked, der i stigende grad presses af produktionsomkostninger, miljømæssige udfordringer og ikke mindst den kreative proces, hvor økonomi og et tårnhøjt ambitionsniveau skal gå hånd i hånd.

Virtual Production er i gang med at revolutionere den globale filmindustri. Men mange danske film- og tv-selskaber – særligt i Vestdanmark – har endnu ikke taget den nye digitale produktionsmetode til sig. De er derfor udfordret af manglende viden og kompetencer og ganske få udbydere af virtual produktion-faciliteter.

 

LØSNING
Derfor har Vision Denmark i samarbejde med Filmby Aarhus og VIA University College – Multiplatform Storytelling And Production taget initiativ til et forløb, hvor deltagere fra film- og tv-branchen i Aarhus kan blive aktive spillere på markedet for Virtual Production.

I løbet af 2023-2024 mødes udvalgte virksomheder 4-6 gange og udforsker virtual production med hjælp fra kvalificerede eksperter. Hver mødegang bliver tematiseret, så deltagerne både får en introduktion til teknologien, diskuterer muligheder, udfordringer og barrierer og får mulighed for at producere i virtual production. Konkret skal deltagerne få viden om, hvad det kræver at køre en produktion med virtual production – både teknisk og mandskabsmæssigt – og hvilke gevinster teknologien kan medføre for virksomhedernes konkurrenceevne.

 

RESULTATER

Formålet er:
– at give produktionsvirksomhederne kompetencer indenfor Virtual Production
– at finde frem til nye og lettilgængelige produktionsstandarder indenfor Virtual Production
– at identificere, hvor der kan opnås særlig gevinst ved at anvende Virtual Production (økonomisk/bæredygtigt/kreativt)

Interesseret i mere information om projektet?
Kontakt:

Kirsten Langgaard, Vision Denmark
Mail: kirlal@aarhus.dk

Powered by

Med støtte fra