Language

European Writers Club

Drevet af

 

European Writers Club er et internationalt program for high-end tv-serieforfattere støttet af EU Kommissionen. Det skal styrke netværk på tværs af landegrænser, skabe flere fortællinger til det europæiske marked og gøre vejen fra idé til produktion kortere.

Med programmet inviteres erfarne, europæiske forfattere til at deltage i et internationalt netværk af forfattere, broadcastere og producere, der samarbejder om at udvikle og styrke idéer til originale europæiske fortællinger.

 

Programmet består af en række workshopforløb med fokus på henholdsvis idéudvikling, konceptualisering og samarbejde med broadcasters og bliver afviklet forskellige steder i Europa.

 

Programmet er finansieret af EU Kommissionen med støtte fra Vision Denmark og AGADIC/Spanien, Screen Ireland, Det Estiske Filminstitut, Den Danske Filmskole, Det Danske Filminstitut, Nordic Writers Associations, Nordisk Film og TV Fond og TV2/Danmark.

European Writers Club er forankret i Vision Denmark foreningen.

 

Hvor og hvornår
De to første Boosting Ideas camps bliver afhold hhv.:

– Den 24. – 29. oktober 2022 i København/Danmark

– Den 5. – 10. december 2022 i Tallinn/Estland

 

De øvrige camps afholdes i Dublin fra 11.–16. april 2023 og i Galicia fra 30. maj – 5. juni 2023.
De sidste to forløb har fokus på konceptudvikling og ledes af Torino Film Lab.

 

Læs mere om programmet og baggrunden for etableringen her:

European Writers Club blev lanceret den 30. juni 2022 på den franske tv-serie festival Série Series, hvor europæiske tv-serieskabere, forfattere og broadcastere blev inviteret til at ansøge om deltagelse.

 

Læs mere på programmets hjemmeside.