Language

Vision Denmark og partnere får bevilling til klyngen for den digitale visuelle industri

Vision Denmark er fra 2021 støttet af Erhvervsfremmebestyrelsen og Uddannelses- og Forskningsministeriet – Styrelsen for Institution og Uddannelsesstøtte.

 

Bag projektet står Vision Denmark og Vision Denmarks partnere; Filmby Aarhus, VIA University College / The Animation Workshop, Producentforeningen og FilmFyn.

 

Vision Denmark samler den nationale klynge bestående af virksomheder inden for spil, film, tv, animation og XR. Som erhvervsklynge arbejder vi for, at klyngens medlemmer får de bedste vilkår for at bedrive virksomhed og for at skabe nye produkter og innovationssamarbejder.

 

Klyngen tilbyder viden og netværk ved en lang række aktiviteter, som i 2021 primært vil foregå i Viborg, Århus og København. Eksempler på aktiviteter er netværksaktiviteter som Growing Games, Spilbar, Creative Thirstdays, Producernetværk og andre møder, videnspredningsaktiviteter under festivalen THIS, Picture This_, Creative Media Industry Forum, Anidox og Digital Kids Today samt match making aktiviteter både internt i industrien og eksterne til andre erhverv, som fx Visualizing Architecture og Sci Vi Conference.

 

Vision Denmark og partnere udvider løbende klyngesamarbejdet – ikke kun til klyngens virksomheder, men også til videninstitutioner og andre samarbejdspartnere, således at der bliver skabt et økosystem inden for den digitale visuelle industri, som skaber ny indsigt, nye forretningsmuligheder og nye fortællinger, oplevelser og produkter, som kan realisere det danske og globale markedspotentiale.