Den digitale visuelle industri
er et erhverv i vækst

Den digitale visuelle industri omfatter film, tv, animation, spil og XR (virtual og augmented reality og nye teknologier).

Kernevirksomhederne i den digitale visuelle industri (ekskl. DR, TV2, reklame mv. samt leverandører, fx indenfor udstyr, produktion, postproduktion mv.) omsatte i 2017 for 3,8 mia. kr. og eksporterer for 1,3 mia. kr. Der er 542 virksomheder i industrien og den beskæftiger 2881 årsværk.

 

Den digitale visuelle industri er et erhverv i vækst. Siden 2009 er omsætningen i kernevirksomhederne steget med 72,5 %, antal virksomheder er steget med 75,4 % og der er skabt 61,4 % flere jobs.

 

Den digitale visuelle industri skaber fremtidens arbejdspladser med de kreative og højteknologiske funktioner. Samtidig beskæftiger industrien en lang række forskellige medarbejdere fra kamerafolk, klippere, teknikere, håndværkere til programmører, animatorer, designere mv. Branchen beskæftigede i alt i 2016 i alt 12.000 årsværk i industrien samt 6000 årsværk i andre erhverv.

Den digitiale visuelle industri skaber en række positive effekter i tillæg til vækst og beskæftigelse, fx:

  • Innovation og produktivitet i andre erhverv, herunder optimering af design- og industrielle processer samt digital omstilling i det offentlige og erhvervslivet
  • Sammenhængskraft i samfundet og bevaring af kulturarv. De giver en fælles referenceramme, og tilbyder et refleksionsrum, hvor vi som mennesker kan blive klogere på essentielle emner.