Language

Om os

 

Vision Denmark er erhvervsklyngen for spil, film, TV, animation og XR. Vi samler økosystemet på tværs af Danmark for at skabe innovation og vækst samt sikre industriens styrkeposition.

Vi arbejder med at løse de vilde problemer som står i vejen for, at industriens virksomheder kan vokse og holde sig konkurrencedygtige internationalt.

 

Vi tror på, at fremtiden for danske spil-, film- og animationsproduktioner byder på muligheder og udfordringer, som den enkelte virksomhed, kunde, kommune, brancheorganisation eller universitet ikke kan indfri eller løse alene – der skal samarbejde til.

 

Derfor understøtter Vision Denmark netværk og vidensdeling og skaber nye kredsløb for innovation – både på tværs af industriens virksomheder og i samarbejde med landets vidensinstitutioner. Vi forbinder dem og forstærker relationen til andre aktører i erhvervslivet, der vil anvende kreativ teknologi på vejen mod nye forretningsmål.

 

Visionen er at gøre Danmark til et internationalt kraftcenter for spil, film, TV, animation og XR.

De fire fokusområder

Vores arbejde er rettet mod fire områder, hvor vi ser industriens mest presserende problemer er koncentreret.

  • Kompetencer
  • Kreativ innovation
  • Klima
  • Kapital

En national klynge

 

Vi samler økosystemet på tværs af Danmark for at skabe innovation og vækst i den digitale visuelle industri.

 

Klyngen har regionale partnere og fysiske hubs i Aarhus, Viborg og Fyn samt København, hvor sekretariatet er lokaliseret.

 

Klyngen er stiftet i samarbejde med tre af industriens største virksomheder; Nordisk Film, SYBO og Unity Technologies og har herudover en partnerkreds på 11 videninstitioner, som bidrager til vækst via innovation i industrien.

 

Klyngen har aktuelt mere end 120 medlemmer og partnere som er aktivt involveret i klyngens aktiviteter.

Over en 5-årig periode, indtil udgangen af 2025, vil vi arbejde for at opnå nye ambitiøse mål i den digitale visuelle industri.

KAPACITET

Sikre udvikling

af min. 3000 talenter

JOB

Sikre 10.000 jobs

direkte i industrien

OMSÆTNING

Øge årlig omsætning

fra 5,7 mia. kr. til 10 mia. kr.

Industriens styrkeposition

 

Computerspil og film- og tv-indhold er noget af det, verdens befolkning i dag bruger allermest tid på, og markedet for den digitale visuelle industri er i voldsom vækst.

 

I Danmark har vi i mere end 100 år skabt markante historier med sans for både æstetik, funktion og læring. Landet er arnested for verdens ældste eksisterende filmproduktionsselskab, verdens mest brugte udviklingsplatform for real-time 3D indhold og flere af de mest kendte og downloadede spil i verden.

 

Vi står derfor med en unik mulighed for at udnytte vores kreative kernekompetencer indenfor storytelling, visualisering og interaktive løsninger på et globalt marked med en enorm efterspørgsel på både medieindhold, talenter og anvendelse af nye kreative teknologier – i alle dele af erhvervslivet og blandt private forbrugere.

 

Vision Denmark vil udnytte Danmarks momentum til at nå en global førerposition for vores industri gennem netværk, nye kredsløb for innovation og sikring af de rette rammevilkår.