Language

Bæredygtig Film og TV Produktion

Under projektet Bæredygtig Film og TV Produktion arbejder vi for at reducere film- og tv-branchens miljøbelastning. Det gør vi gennem en bred vifte af tiltag.

Styregruppe: med navnet bftp (Bæredygtig film og TV Produktion) driver vi en styregruppe bestående af repræsentanter fra Det Danske Filminstitut, Producentforeningen, FilmFyn, Den Vestdanske Filmpulje, DR, TV 2, Viaplay og Discovery. Her koordineres og udvikles initiativer som skal motivere og klæde danske film og TV-producenter på til at producere mere bæredygtigt.

 

Analyse: styregruppen har finansieret og gennemført en bæredygtighedsundersøgelse, som  afdækker de største klimasyndere indenfor film- og tv-produktion og kommer med anbefalinger til, hvordan branchen kan mindske sin miljøbelastning.

 

Workshops og seminarer: gennem forskellige aktiviteter oplyser vi om og klæder branchen på til at imødekomme de krav og anbefalinger til bæredygtighed, der kommer fra finansiørene. Ligeledes er aktiviteterne til for at inspirere og motivere flere til at komme i gang med den grønne omstilling ved at få mere viden om emnet og lære af andres erfaringer.

 

Håndbog og pointsystem: GREEN FILM er en praktisk håndbog, der skal hjælpe danske film og tv-producenter med at producere mere bæredygtigt. Udover at guide til en grønnere film- og TV-produktion giver håndbogen produktioner mulighed for at blive GREEN FILM-certificeret på baggrund af et pointsystem. Hent den her.

 

Websitebftp.dk rummer råd og vejledning til, hvordan film- og tv-folk kan producere mere klimavenligt samt et hav af inspirerende artikler, hvor man får erfaringer og tips fra kollegaer, som er i gang med den grønne omstilling ude i branchen.

 

Sociale Medier: bftp er til stede på både Facebook, Instagram og LinkedIn. Her kan man få nyheder fra den danske og internationale branche, om produktioner der bliver certificerede og indfører grønne initiativer og de seneste nye informationer og viden på det generelle klimaområde. Alle nyheder og informationer serveres på en lettilgængelig måde, så det er lige til at gå til og nemt at implementere.

 

bftp alliancens medlemmer

 

Følg med i events indenfor bæredygtighed i vores eventkalender.

Eller kontakt vores bæredygtighedskonsulent her.

Caroline Gjerulff
Mail: cg@visiondenmark.dk

Tlf: 26 74 89 20