I et innovationssamarbejde mellem Aalborg Universitet og 10 spilvirksomheder bliver der udarbejdet grundlag for fremtidige bæredygtighedsstandarder i computerspilbranchen. Arbejdet sker med udgangspunkt i delresultater fra rapporten ”Analyse af Klimaaftrykket i spilbranchen” (2022).
For at hjælpe den grønne omstilling i spilbranchen på vej har Vision Denmark startet et innovationsnetværk for danske spiludviklere, som ønsker at reducere deres klimaaftryk. Her kan virksomhederne identificerer hvor der vil være størst effekt af at gennemføre fælles initiativer.
Projektet udforsker brug af game engines og andre spilteknologier til at adaptere eksisterende fortællinger til transmedielle IP’er (fx spil, film, tv-serier, VR). Målet er at udvikle en digital metode og teste den hos et spilselskab, et animationsfilmselskab, et bogforlag og et teater.
Teknologier og hardware, der muliggør Extended Reality, er blevet stadig billigere, mindre, lettere i design og mere anvendt. Projektet undersøger, hvordan vores fremtid med XR vil se ud. Hvordan XR kan ændre det, vi ser og hjælpe os med at agere i verden.
Med en digital 3D-model af 300 år gamle skibsvrag som omdrejningspunkt vil projektet undersøge, i hvilket omfang det er teknisk muligt at lave en banebrydende augmented reality-oplevelse, hvor flere gæster samtidig ser og erfarer den samme virtuelle 3D-model.
Spilvirksomheden Playdead har i samarbejde med DTU udviklet et redskab til den danske digitale visuelle industri, som muliggør visualisering af digitalt sand, grus, og andre granulære materialer.
Focusing on how creative technology and storytelling can contribute to sustainability and green transformation across digital visual and lifestyle industries.
Udforskning og udvikling af nye metoder til realtime produktioner med del-teknologierne; Universal Scene Description og Realtime performance capture.
Projektet udvikler, dokumenterer og kommunikerer good practices indenfor kreativ prævisualisering af film, tv og animation ved hjælp af Virtual Production værktøjer.
Teknologien simulerer menneskelig adfærd hos Non-Player Characters og gør det muligt for karakterer i computerspil at træffe frie og følelsesdrevne valg for at nå et bestemt mål.
Med projektet ArtEngine udforsker Filmskolen, hvordan spiludviklere og filmskabere kan bruge fortællinger, scenografi og andet indhold genereret af kunstig intelligens.
I samarbejde med et række produktionsselskaber styrker Den Danske Filmskole i dette projekt bevidstheden om og inddragelse af data om publikum og målgrupper i danske filmskaberes udviklingsproces.
The project explores how combining motion capture and VR techniques with robots can generate remote training of robots and hence generate use for a new industry.