Language

Direktørens sommerhilsen: Vision Denmark foran og bag kulissen

Sommeren står for døren, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at ønske alle medlemmer og samarbejdspartnere god sommer og dele nogle af vores vigtigste resultater fra foråret med jer.

Vi har igen haft en travl periode fyldt med spændende begivenheder og mange møder med virksomheder for at fremme innovation og vækst for producenter af spil, film/TV, animation og XR.

Vision Denmark er nu i sit femte driftsår, og det er fantastisk at opleve den fortsatte styrkelse af vores neutrale samarbejdsplatform, som forbinder virksomheder og andre aktører over hele landet, der ønsker at skabe vækst gennem innovation. Når året er omme, har vi bl.a. gennemført i alt 34 forsknings- og innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner.

Guldcertificering:
Jeg er også stolt af, at Vision Denmark nu er etableret som Europas første audiovisuelle klynge med en EU guldcertificering – et bevis på vores ihærdige og professionelle arbejde med at skabe nye kredsløb for innovation for virksomheder i den digitale visuelle industri. Læs mere om de krav der stilles til en guldklyngeorganisation og vores resultater der danner grundlaget for guldcertificeringen her.

Læs mere om Vision Denmarks forskningsprojekter her.

Kreative Teknologier rapporten
Vi har sammen med Teknologisk Institut og en lang række virksomheder og Vision Denmark-medlemmer udarbejdet en ny rapport, der giver industrien et fælles sprog for de kerneteknologier og den domæneviden, som virksomhederne i vores brancher arbejder med. Dette er et vigtigt skridt mod at styrke samarbejdet og forståelsen for vores fælles kompetencer og vækstmuligheder. Det gælder både inden for brancherne, og i andre sektorer i erhvervslivet.

Store og vigtige events
Vi har trods udfordringerne med branden på Børsen i København afholdt det største Copenhagen MatchUp til dato hvor 180 spiludviklere og investorer afholdt i alt 350 møder med hinanden for at blive klogere på, hvordan der kan findes finansiering til de danske innovative produkter og løsninger. Umiddelbart efter fik vi på ganske få dage fuldt hus til vores inspirerende videnskonference for film- og TV-virksomheder, hvor vi delte den seneste viden om generativ AI i et indholdsperspektiv.

Find rapporten ‘Kreative Teknologier’ her.

Senest har vi netop afholdt et seminar om cirkulær økonomi i film- og tv-branchen, som satte fokus på bæredygtighed i vores industri. Vi er meget taknemmelige for det flotte fremmøde til alle vores aktiviteter, de mange gode samtaler og den viden, der blev udvekslet og delt mellem deltagerne.

Ny bestyrelse
I foråret havde vi også fornøjelsen af at byde nye stærke kræfter velkommen til Vision Denmarks bestyrelse. På vores generalforsamling i maj blev Niels Wetterberg, CEO for spilvirksomheden Invisible Walls og Marie Munch Burski, leder af Creative Viborg, valgt til bestyrelsen. Vi ser frem til samarbejdet med dem begge.

På vegne af alle her i Vision Denmarks sekretariater i både Midtjylland, Fyn og Hovedstaden ønsker jeg alle en rigtig god sommer. Vi glæder os til et spændende efterår med flere innovative projekter og samarbejder med vores mange medlemmer og partnere.

Følg med i vores eventkalender og på linkedin.

 

De bedste hilsener

Vision Denmark
Jan Neiiendam
Direktør