Language

Vision Denmark-alliance præsenterer redskab til at producere grønnere film og tv

Den grønne omstilling af vores industri er en af Vision Denmarks helt centrale og langsigtede indsatsområder. I flere år har vi arbejdet med projektet Bæredygtig Film og TV Produktion (bftp), hvilket blandt andet har ledt til stiftelsen af bftp-alliancen. I et branchesamarbejde med Det Danske Filminstitut, DR, TV2, Producentforeningen, Den Vestdanske Filmpulje, Film Fyn, Discovery, NENT Group og Nuuday arbejder vi for at understøtte en ambitiøs grøn omstilling af dansk film- og tv-produktion.

Læs mere om alliancen her.

Meget af arbejdet er hidtil foregået bag kulissen. Derfor er vi rigtig glade for endelig at kunne offentliggøre og dele alliancens GREEN FILM-pointsystem med jer – en praktisk håndbog, der skal hjælpe danske film og tv-producenter med at producere mere bæredygtigt. Udover at guide til en grønnere film og TV-produktion giver håndbogen produktioner mulighed for at blive GREEN FILM certificeret på baggrund af et pointsystem.

Uanset om man ønsker at blive certificeret eller ej, kan håndbogen bruges som inspiration til bæredygtig planlægning og hvilke grønne alternativer, man bør vælge.

Find GREEN FILM-håndbogen på www.bftp.dk

Grundig baggrundsanalyse
Håndbogen og pointsystemet bygger på analyser af den danske film- og tv-branches CO2-forbrug, øvrige internationale certificeringsværktøjer og erfaringer fra andre brancher. På den baggrund har vi udviklet et værktøj og en række anvisninger til den danske film- og tv-branche. Læs mere om forarbejdet her.

GREEN FILM-håndbogen og pointsystemet er flyttet ind på bftp-hjemmesiden, hvorfra den kan downloades og nemt komme med lineproduceren, tilrettelæggeren og produktionslederen på optagelse og til planlægningsmøder, så de bæredygtige tiltag tænkes ind fra starten.

Bftp-alliancens partnere vil i den kommende tid præsentere og udbrede GREEN FILM-værktøjet i branchen og deres respektive netværk. Sammen med Det Danske Filminstitut og Creative Europe Desk Denmark lagde vi i går ud med et formiddagsseminar, hvor vi præsenterede det nye værktøj, praktiske erfaringer med at producere mere bæredygtigt og en paneldebat om, hvordan vi i branchen kommer videre med den grønne omstilling.

Hvis du har spørgsmål eller input til Vision Denmarks arbejde med den grønne omstilling af film- og tv-branchen kan du altid skrive til vores bæredygtighedskonsulent Caroline Gjerulff på cg@visiondenmark.dk.

Læs mere om Vision Denmarks projekt ‘Bæredygtig Film og Tv Produktion’ her.