Language

Seminar: På vej mod en bæredygtig film- og tv-branche

FNs seneste klimarapport taler sit eget tydelige sprog. Klimaet er i krise og behovet for handling er massivt, og har også fundet vej til film og TV-branchen – både som centrale temaer for nye fortællinger, og som en del af den måde, vi skal producere på.

Sammen med det Danske Filminstitut og Creative Europe Desk Denmark inviterer vi branchen til en dag, hvor vi skal høre om hvorfor og hvordan man kan opgøre klimaaftrykket på film og tv produktioner. Vi skal høre om BFTP – et bredt branchesamarbejde som bl.a. rådgiver om, hvordan vi omstiller arbejdsgange og produktionsrammer og endelig skal vi høre et par cases med gode og praktiske erfaringer omkring hvordan man kan producere mere bæredygtigt.

Program
9.00   Registrering og kaffe/the & croissant

9.30   Velkomst v/ Claus Ladegaard (Filminstituttet)

9.35   Præsentation af dagens program v/ Caroline Gjerulff (Vision Denmark) og Ene Katrine Rasmussen (Creative Europe MEDIA Desk Danmark)

9.40   Rapport om de forskellige løsninger for certificering og mål af bæredygtighed og CO2 i Europa v/ Peter Maagøe Petersen (Viegand og Maagøe)

10.10   Hvordan får man certificering i Danmark? v/ Bureau Veritas

10.25   Kaffepause

10.45   Case: serien TRY HARD v/ Anders Morgenthaler og Anne Ahn Lund (tidl. Jordnær Creative)

11.25   Case: TBA

11.55   Panel: Hvordan kommer vi videre? v/ Claus Ladegaard (Filminstituttet), Jørgen Ramskov (Producentforeningen), Julie Lind-Holm (New Creations) og Caroline Gjerulff (Vision Denmark)

12.30   Slut

Tilmelding senest d. 22. oktober.

 

bftp – Bæredygtig Film og TV-produktion er en dansk alliance initieret og koordineret af Vision Denmark. Målet med alliancen er at understøtte en ambitiøs grøn omstilling af dansk film- & tv-produktion, hvor hensynet til dansk kvalitetsindhold, arbejdspladser og konkurrenceevne går hånd i hånd med hensynet til miljø og klima. Partnerne i alliancen er: Producentforeningen, Det Danske Filminstitut, DR, TV2, Den Vestdanske Filmpulje, Film Fyn, Discovery, NENT Group og Nuuday.

Date

okt 25 2021
Expired!

Time

9:00 - 12:30

More Info

Tilmeld dig her
Cinemateket

Location

Cinemateket
Gothersgade 55
Tilmeld dig her
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.