Language

Forandringskatalog til mere grøn medieproduktion

Projektpartnere

 

Det koster mange tons CO2 at producere film og tv. Men det behøver det ikke. SDU vil undersøge, hvordan det bliver overskueligt at lave mere bæredygtige produktioner. Projektet resulterer i et ’forandringskatalog’ med best practises og konkrete handlingsanvisninger.

 

Fakta

Opstart: september 2023

Forventes afsluttet: 2024

UDFORDRING
Produktionen af en gennemsnitlig dansk spillefilm koster i omegnen af 60 tons CO2.
Idéerne til hvordan man nedbringer den belastning er mange, men hvordan er det lige, man får det til at fungere i en industri, hvor tid er penge, og hvor der skal være plads til sidste øjebliks ændringer og særlige ønsker fra stjernerne?

Det skal et forskerhold fra SDU Climate Cluster og Det Humanistiske Fakultet på SDU undersøge.

 

LØSNING
Med udgangspunkt i tre konkrete produktionscases, vil projektet undersøge, hvordan eksisterende praksisser i medieproduktionsbranchen spænder ben for grøn omstilling, samt hvordan der bedst skabes varige ændringer mod mere bæredygtige udviklings- og produktionsprocesser.

Udover at klarlægge de konkrete udfordringer vil projektet også præsentere bud på løsninger, der skal inspirere medieproduktionsbranchen til at tænke bæredygtighed ind i produktioner på det tidlige udviklingsstadie.

 

RESULTATER
Resultaterne fra projektets empiriske casestudies omsættes til konkret viden om medieproduktionsbranchens udfordringer og bud på løsninger i form af et ’forandringskatalog’ med best practises og konkrete handlingsanvisninger, der kan anvendes af hele

 

Interesseret i mere information om projektet?
Kontakt:

Mariann Nederby Madsen, Vision Denmark
Mail: mn@visiondenmark.dk

Powered by