Language

Brancheseminar: Undervejs i en grøn film- & TV-branche

For tredje år i træk inviterer vi i samarbejde med Det Danske Filminstitut og Creative Europe MEDIA Desk Danmark til brancheseminar om grøn film- og tv-produktion.

I år tager vi fat i forskellige vinkler, fra manuskriptskrivning over udvikling til finansiering, med samtalepaneler, cases og input fra kolleger – og ikke mindst fra branchens fremtidige kolleger: den nye generation af filmskabere.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Tilmelding skal ske senest 23. oktober.

Hourly Schedule

PROGRAM

09.00
Kaffe og The i ASTA bar
10.00
Velkommen v/ projektleder Caroline Gjerulff (BFTP), Head of Desk Lone Garde (MEDIA Desk Danmark) og dagens moderator Julie Lindegaard
10.10
Keynote v/ bæredygtighedschef i TDC NET Per Søndergaard Andersen
Hvordan og hvorfor sætter man et meget ambitiøst klimamål? Og hvordan opnår man det? Dagens første taler er Peter Søndergaard Andersen, bæredygtighedschef i TDC NET. TDC NET er den første virksomhed i verden, der har fået godkendt deres handlingsplan for at blive ”net-zero” i 2030 af internationalt anerkendte Science Based Targets. Peter leder dette arbejde, og vil lukke os ind i maskinrummet.
10.40
De kreative kræfter & visualisering af tænkte eksempler
samtalepanel: Sustainability manager Anne Ahn Lund, forfatter Emilie Lebech Kaae, producer Marcella Dichmann, production designer Mette Rio, klipper og instruktør Mogens Hagedorn
11.40
Uddannelse i bæredygtighed v/ specialkonsulent Helene Hansen (Det Danske Filminstitut)
Filminstitutterne i Norden, Den Danske Filmskole og Hochschule der Medien i Stuttgart har indgået et samarbejde om at uddanne 19 nordiske bæredygtighedskonsulenter i efteråret/vinteren 2023-2024. En af uddannelserne vil være at deltagerne sammensætter en nordisk uddannelse til bæredygtighedskonsulent, der skal udbydes fremover.
11.50
Frokost
Sandwich i ASTA bar
12.30
De Grønne Bud: En guide til grøn filmproduktion for vækstlaget: Samtale med manusforfatter Bastian Laigaard og producer Penelope Bjerregaard (Super16)
På de danske filmskoler er der i stadig stigende grad fokus på bæredygtighed - både social, miljømæssig og økonomisk. Super16 har udfærdiget en guide til grøn filmproduktion for vækstlaget, som manusforfatter Bastian Laigaard og producer Penelope Bjerregaard fra årgang #12 her vil fortælle om tankerne bag.
12.45
Finansiering: Hvilke krav stilles der? Panel: Produktionschef Carsten Sparwath (TV2), Film Commissioner Christiane Dopp (MOIN) og Head of Desk Lone Garde (MEDIA Desk Danmark)
Hvilke krav kan man blive mødt af, når man taler med forskellige finansiører nationalt og internationalt og hvilke nye bud på international co-produktion er interessante fra et bæredygtigt synspunkt? Produktionschef på TV2 Carsten Sparwath, Film Commissioner for MOIN Hamburg Christiane Dopp og Head of MEDIA Desk DK Lone Garde deler deres indsigter.
13.20
Case: CYKOSE: Samtale med sustainability manager Anne Ahn Lund, producer Julie Rix Bomholt og lineproducer Kim Arnt Torp (SF)
Spillefilmen CYKOSE er den produktion i Danmark, som har opnået flest point i Green Film-certificeringen. Producer Julie Rix Bomholt, lineproducer Kim Arnt og sustainability manager Anne Ahn Lund vil fortælle om, hvad de har gjort for at opnå 45 point ud af 50, hvad der har været nemt, hvad der har været svært og give nogle tips og tricks med til din egen produktion.
13.55
Afrunding og tak for i dag v/ Julie Lindegaard

Date

okt 30 2023
Expired!

Time

9:00 - 14:30

More Info

tilmeld dig her
Cinemateket

Location

Cinemateket
Gothersgade 55
tilmeld dig her
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.