Language

THIS EVENT – LOKALE FORTÆLLINGER

Den 30. september inviterer THIS EVENT og Den Vestdanske Filmpulje fire professionelle filmfortællere indenfor til en snak om, hvad der udgør en lokal fortælling og om regionale forskelle.

Med udspring i tre aktuelle cases undersøger eventen, hvilken rolle lokal forankring spiller i fortællingen.

Mød:
Nils Malmros har ikke blot fortalt sine film med afsæt i egne erindringer, han har også i overvejende grad haft Aarhus som fast kulisse og location. Vi snakker om, hvorvidt det nogensinde har været på tale at filmene kunne placeres andre steder. Og om stedets nødvendighed og påvirkning af den måde, Nils har skabt sine film.

Frelle Petersens historier udspiller sig i Sønderjylland, hvor han er født og opvokset. Han fortæller om, hvordan landskabet og sproget påvirker hans historier og hvordan hans rod i det sønderjyske sætter sig igennem i hans fortællinger.

Charlotte Madsens debutspillefilm ‘Asfalt’ er optaget i Holstebro kommune, og udspiller sig i et landskab hun selv er opvokset i og foregår i et miljø hun kender fra sin egen barndom. Charlotte indvier deltagerne i, hvordan lokalkendskabet har påvirket historien og hvilken betydning hendes rødder i lastbilmiljøet og på Holstebroegnen har haft for tilblivelsen af filmen.

Malene Choi Jensen er i præproduktion af hendes spillefilm Stille liv, som udspiller sig på en gård på Djursland. Hun fortæller om at udvikle en historie tæt på en selv. Hvordan lykkes det at få en organisk fortælling, hvor så vel hovedperson, som miljø bliver ægte og troværdigt?

Date

sep 30 2021
Expired!

Time

15:00 - 17:00

More Info

Tilmeld dig her

Location

Online

Organizer

Filmby Aarhus
Tilmeld dig her
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.