Language

Seminar: Vejen til en grøn film- og tv-branche

Overvejelser om klimapåvirkning og bæredygtighed fylder i stigende grad i film- og tv-branchen. Men hvordan planlægger og eksekverer man en grøn strategi for sine produktioner og for sin virksomhed, der faktisk gør en forskel?

Det er omdrejningspunktet, når vi sammen med Det Danske Filminstitut og Creative Europe Media Desk igen samler den danske film- og tv-branche i København til en dag med fuld fokus på den grønne omstilling.

Og udviklingen går hurtigt. Siden vores første grønne seminar sidste efterår, er branchen rykket et godt stykke frem på klimafronten. Interessen og engagementet er blevet større og de grønne tiltag flere. Derfor glæder vi os til at præsentere nogle af de mange ambitiøse initiativer og nye metoder, der er sat i gang det seneste år og give mulighed for netværk og udveksling på tværs af ildsjæle og selskaber, der vil den grønne omstilling.

 

Program

09.00-10:00    Indregistrering. Kaffe/the og croissanter

10:00-10:10    Velkommen v/ Claus Ladegaard, Julie Lindegaard, Lone Garde og Caroline Gjerulff

10:10-10:30    Keynote v/ Bo Lidegaard

10:30-11:00    Udsyn: Hvad sker der uden for Danmark? v/ Emellie O’Brien (Earth Angels)

11:00-12:00    At lave strategier for grøn produktion Panel: SF Studios, TV 2 og Danmarks Radio (Læs mere nedenfor)

12:00-12:40    Frokostsandwich i ASTA Bar

12:40-13:05    Case: KLIMAKRIGEREN og den nye generation Samtale med producer Lue Lykke Henner (Læs mere nedenfor)

13:05-13:40    Case: Høj kvalitet – lavt klimaaftryk v/ Ege Heckmann (Produced by) (Læs mere om sessionen nedenfor)

13:40-13:50     Afrunding og tak for i dag

 

Beskrivelser

Dagens moderator: Julie Lindegaard
Julie Lindegaard arbejder som ordstyrer, bestyrelsesmedlem, foredragsholder, underviser og kommunikationsrådgiver – primært i kultur- og oplevelsesindustrien. Hun er uddannet journalist, tidligere vært på DR, udviklingschef på FilmFyn, direktør på SVEND filmprisen samt kommunikations- og salgschef på Odense Teater mv.

At lave strategier for grøn produktion
I dette panel præsenteres forskellige strategiske tilgange til at komme i gang med at arbejde med grøn bæredygtig omstilling i film- og tv-virksomheder. Vi får besøg af Pia Halldorsson fra DR, Louise Helene Møller-Madsen fra TV2 og Lars Bjørn Hansen fra SF Studios, der vil introducere, hvordan de hver især er gået til arbejdet med at formulere og eksekvere en strategi på området.
Herefter vil de med moderator Julie Lindegaard indgå i en samtale omkring udfordringer og vigtige læringspunkter fra arbejdet i deres respektive organisationer.

Case: KLIMAKRIGEREN og den nye generation
Hvordan griber den nye generation af filmtalenter udfordringerne med grøn produktion an?
Hvad er deres incitament for at producere grønt og kan man gøre en forskel i en branche, der er vant til at gøre tingene på en bestemt måde?
Mød Lue Lykke Henner, producer på kortfilmen KLIMAKRIGEREN (instr. Anna van Deurs, 2022) i en samtale om grøn filmproduktion set med den næste talent-generations øjne.

Case: Høj kvalitet – lavt klimaaftryk
Ege Heckmann er stifter og direktør i produktionsselskabet Produced by, der var det første og stadig et af de få grønne filmproduktionsselskaber i Danmark.
Ege er countrymanager for Green Producers Club, som er et samarbejde mellem grønne filmproduktionsselskaber i Norden. Desuden har han fået ansvaret for GREEN FILM certificeringen af TV2s tre største produktioner: X-factor, Vild med Dans og Go morgen/aften Danmark. En certificering han er midt i, og har en masse gode og interessante historier, som han kan dele ud af.

Arrangeret i samarbejde med:

Date

okt 31 2022
Expired!

Time

9:00 - 15:00

More Info

Tilmeld dig her
Cinemateket

Location

Cinemateket
Gothersgade 55
Tilmeld dig her
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.