Language

Rapportering og CO2-beregning på din film- og tv-produktion

Vi bevæger os hastigt ind i en virkelighed, hvor dataindsamling, klimaberegning og grønne regnskaber bliver en del af hverdagen. EU stiller allerede nu krav om klimaberegning til større virksomheder og på sigt bliver alle virksomheder omfattet af krav. Film- og TV-branchen er ingen undtagelse.

Derfor inviterer vi i regi af vores bftp / Bæredygtig Film og TV Produktion-projekt til en workshop, hvor du lærer at beregne din produktions CO2-udledning. Herudover vil du få kendskab til begreber som ESG, Scope 1, 2 og 3, GHG-protokollen og CSRD. Det hele vil være med til at gøre dig klar til de kommende retningslinjer, der i stigende grad vil blive stillet fremover.

Der er plads til 30 pers. på workshoppen og deltagelse er gratis.

Hvorfor klimaberegning?
Klimaberegning kan være et rigtig nyttigt redskab, når man arbejder med grøn omstilling. Et klimaregnskab kan være brugbar indsigt i ens produktion og i ens samlede udledning, uanset om det laves på grund af rapporteringskrav, eller ej. Man finder ud af, hvor ens største udledninger ligger, og hvad man skal arbejde med, for at reducere sit CO2-forbrug. Derudover kan beregneren bruges når man planlægger sin produktion og gerne vil finde de grønneste løsninger, og træffe de vigtige valg, der ydermere er med til at reducere produktionens samlede CO2-udledning.

Mange små og mellemstore virksomheder beregner allerede i dag hele eller dele af deres klimaaftryk, og senest har TV2 og Viaplay meldt ud, at de fra 2024 beder om både bæredygtighedsplaner og klimarapporter for de produktioner, de finansierer.

 

Bftp // Bæredygtig Film- og TV-Produktion er en dansk alliance på tværs af film- og TV-branchen, initieret og organiseret af Vision Denmark.

Målet med bftp er at understøtte en ambitiøs grøn omstilling af dansk film- og tv-produktion, hvor hensynet til dansk indhold, arbejdspladser og konkurrenceevne går hånd i hånd med hensynet til miljø og klima. Læs mere her: bftp.dk

Alliancen er finansieret af: Producentforeningen, Det Danske Filminstitut, DR, TV 2, Den Vestdanske Filmpulje, FilmFyn, Discovery og Viaplay.

Hourly Schedule

PROGRAM

09.00
Velkommenkaffe og croissant
09.30
Rapportering: Hvad er det? Hvordan arbejder man med det? V. Solgunn Slåtto
Kort om CO2, GHG-protokollen, Scope 1, 2 og 3. 🔷 Oplæg om CSR-direktivet og dets kommende betydning for fremtidens virksomheder.
10.30
Pause
10.45
Intro til carbon calculation v. Ege Heckmann
🔷 Hvordan fungerer en klimarapport 🔷 Hvad er livscyklusanalyse 🔷 Hvordan hænger bæredygtighedsplan og CO2-beregning sammen 🔷 De forskellige relevante beregnere i EU, GPT, Eureca og Albert 🔷 Demo af Green Producers Tool 🔷 Gennemgang af færdig rapport 🔷 Hvordan påviser man forskellen som de grønne tiltag har gjort 🔷 Hvordan laver man en køreplan for næste produktion‍
12.00
Frokost
12.45
Individuelt arbejde med en carbon calculator v. Ege Heckmann
Alle får adgang til værktøjet og stillet data fra en simpel produktion til rådighed (OBS. Her skal du bruge din computer)
13.45
Pause
14.00
Kort gennemgang af en given rapport‍
🔷 En analyse af, hvad produktionen har gjort godt og hvor stor forskel det har gjort på deres CO2-aftryk. 🔷 Analyse af, hvad denne produktion kunne have ændret for at reducere CO2-aftryk
14.45
Tak for i dag!

Date

okt 25 2023
Expired!

Time

9:00 - 14:45

More Info

Tilmeld dig her

Location

Vision Denmark
Bernhard Bangs Alle 25, 2000 Frederiksberg
Tilmeld dig her
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.