Language

Gå-hjem-møde: En Grønnere Dansk TV-Branche

Historierne om klimaforandringer fylder mere og mere. Vi ved, vi er nødt til at handle. Men hvordan? Det kan lyde enkelt at reducere affaldsmængderne, skifte til LED-lys og droppe kødet i kantinen. Men hvordan fungerer den grønne omstilling på en Tv-produktion i praksis? Og hvor giver det bedst mening at starte?

Som en del af arbejdet med den grønne omstilling i film og tv-branchen inviterer DR, TV2, Producentforeningen og Vision Denmark sammen til et gå-hjem møde for alle jer, der arbejder i tv-branchen. Vi sætter fokus på klimaet og på, hvordan vi kan producere mere bæredygtigt i fremtiden.

Sebastian Mernild er en af hovedforfatterne bag FN’s klimarapport fra 2021. Han vil give os et indblik i de klimaudfordringer, vi står overfor i dag og fortælle om, hvordan vi bedst handler. Peter Maagøe er partner i Viegand og Maagøe, som står bag en større klimarapport om film og tv-branchen, og han vil fortælle om, hvordan klimaaftrykket på tv-produktioner fordeler sig, og hvor vi bedst reducerer vores CO2-udledning. Til sidst har vi cases fra både DR og TV2. Cases som kan inspirere til konkrete bæredygtighedstiltag.

Program

  • 14:30   Indregistrering og kaffe
  • 15:00   Klimaudfordringen i dag -og hvad kan vi gøre? V. Sebastian Mernild, Forfatter: FN´s Klimarapport 2021
  • 15:40   Klimaaftrykket på tv-produktioner. Hvor er de største CO2 udledninger? Hvordan producerer vi mere klimavenligt. V. Peter Maagøe, Partner i Viegand og Maagøe.
  • 16:00   Pause
  • 16:15   Den grønne omstilling på DR. Hvordan arbejder de som public-service institution og på deres produktioner. V. Pia Halldorsson, Chefkonsulent CSR, DR
  • 16:35   Gennemgang af konkrete cases på TV2 og deres arbejde med at få Green Film certificeret TV programmer. V Ege Heckmann, Bæredygtighedskonsulent i Produced by.
  • 17:00   Tak for i dag

 

 

Du kan finde slidepræsentationerne fra mødet her:

Sebastian Mernild om de globale klimaudfordringer

Peter Maagøe: klimaaftrykket på tv-produktioner

Ege Heckmanns præsentation af GREEN FILM certficeringen af en tv-produktion

 

Arrangementet afholdes som en del af bftp-branchesamarbejdet om den grønne omstilling.
Bftp – Bæredygtig Film og TV-produktion er en dansk alliance initieret af Vision Denmark. Målet er at understøtte en ambitiøs grøn omstilling af dansk film- & tv-produktion, hvor hensynet til dansk indhold, arbejdspladser og konkurrenceevne går hånd i hånd med hensynet til miljø og klima. Partnerne i alliancen er: Producentforeningen, Det Danske Filminstitut, DR, TV2, Den Vestdanske Filmpulje, Film Fyn, Discovery og Viaplay.

 

Arrangementet er støttet af

Date

okt 04 2022
Expired!

Time

14:30 - 17:00

More Info

Tilmeld dig her

Location

Kosmopol
Fiolstræde 44, 1171 KBH K
Tilmeld dig her
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.