Language

AI // DIY – perspektiver for data i den filmkunstneriske proces

Brugen af data vinder frem alle steder i samfundet, også i kulturen og kunsten. Med de store internationale streamingtjenesters indtog på det danske marked er konsekvenserne af data blevet mere synlige i filmverdenen, selvom DR har samlet data i årevis. Der ligger en betydelig forhandlingsmagt i adgang til de rette data i forbindelse med filmproduktion, der er adgang til dybere viden om og indsigt i både konkrete emner og handlingsmønstre og en dybere forståelse af den verden, der omgiver os.

Med DATA-projektet har Den Danske Filmskole med støtte fra Vision Denmark i samarbejde med instruktører, producere og en medieforsker taget første spadestik i at forstå og gøre brugen af data mere tilgængelig for de kreative kræfter bag en filmproduktion.

Kom med når vi taler om de første erfaringer og overvejelser om, hvad man som filmskaber kan gøre.

Projektet har været baseret på en nysgerrig og eksplorativ tilgang til en række forskellige aspekter – fra de meget lavpraktiske DIY-tilgange til mere avancerede samspil med AI-teknologier, som i projektets periode er blevet langt mere tilgængelige.

Projektdeltagerne er instruktør Katrine Brocks, producer Pernille Tornøe, instruktør Christina Rosendahl og producer og lærer på Den Danske Filmskoles producerlinje Jonas Frederiksen. De har i samarbejde med medieforsker Rasmus Helles mødtes i en række workshop og om en række konkrete afprøvninger med udgangspunkt i filmene ‘Den Store Stilhed’ og ‘Fuld af Kærlighed’, som har premiere i maj 2024. Projektet er ledet af Kristine Ploug.

Eventet er arrangeret af Den Danske Filmskole i samarbejde med Vision Denmark og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Feature-billedet er AI-genereret.

Hourly Schedule

PROGRAM

13.45
Registering og netværk
14.00
Velkomst
14.10
DATA og den filmkunstneriske proces – overblik v. Rasmus Helles
Vi står midt i en datarevolution, hvor datadrevet information indlejres flere og flere steder - også i filmbranchen. Rasmus fortæller kort om, hvordan digitaliseringen har transformeret hvordan data skabes og bruges på tværs af mange forskellige brancher. En af de centrale ændringer er, at udbuddet af data er vokset markant, samtidig med at omkostningerne til indsamling og analyse er faldet drastisk. En anden central ændring er, at dette ofte også fører til ændrede eller øgede forventninger til brug af data. I oplægget vil Rasmus pege på nogle af de væsentlige perspektiver, som DATA-projektet har identificeret i forhold til branchens indlejring af de nye muligheder.
15.00
Pause og netværk - kaffe og kage
15.15
Samtale med instruktør Katrine Brocks
Om hendes erfaringer med indsamling af data i forhold hendes seneste film Den Store Stilhed - med Jakob Høgel
15.35
DebatSamtale med Jonas Frederiksen og Christina Rosendahl
Med konkrete eksempler på databaserede tilgange i forbindelse med lanceringen af Fuld af Kærlighed - med Jakob Høgel
16.00
Debat
16.30
Tak for i dag!

Date

apr 24 2024
Expired!

Time

14:00 - 16:30

More Info

Tilmeld dig

Location

Den Danske Filmskole
Theodor Christensens Pl. 1, 1437 København
Tilmeld dig
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.