Language

Vision Denmark og partnere får bevilling til konsolidering af den digitale visuelle klynge

 

Vision Denmark har i 2019 og 2020 fået en bevilling på 8,35 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og EU’s Regionalfond til at konsolidere den digitale visuelle klynge i Danmark.

 

Bag projektet står Vision Denmark og Vision Denmarks partnere; Filmby Aarhus, The Animation Workshop, Interactive Denmark, Producentforeningen og Copenhagen Film Fund.

 

I 2019 og 2020 vil Vision Denmark samle den nationale klynge bestående af virksomheder inden for spil, film, tv, animation og XR. Målet er, at der i denne periode opnås mindst 90 medlemmer i klyngen. Som erhvervsklynge skal Vision Denmark og partnere arbejde for at klyngens medlemmer får de bedste vilkår for at bedrive virksomhed og for at skabe nye produkter og innovationssamarbejder.

 

Konkret vil Vision Denmark og partnere samle klyngen og tilbyde viden og netværk ved en lang række aktiviteter, som i 2020 primært vil foregå i Viborg, Århus og København. Eksempler på aktiviteter, som indgår i dette arbejde er netværksaktiviteter om Growing Games, Spilbar, Creative Thirstdays, Producernetværk og andre møder, videnspredningsaktiviteter under festivalen this, Picture This_, Creative Media Industry Forum, Big Experinces on Small Screen, Anidox og Digital Kids Today samt match making aktiviteter både internt i industrien og eksterne til andre erhverv, som fx Visualizing Architecture og Sci Vi Conference.

 

Vision Denmark og partnere vil i løbet af 2020 udvide klyngesamarbejdet – ikke kun til klyngens virksomheder, men også til videninstitutioner og andre samarbejdspartnere, således at vi får skabt et økosystem inden for den digitale visuelle industri, som skaber ny indsigt, nye forretningsmuligheder og nye fortællinger, oplevelser og produkter, som kan realisere det danske og globale markedspotentiale.