Language

“Vores industri kan være med til at løse nogle af samfundets helt store udfordringer”

Ambitionerne for klyngens arbejde de kommende år er fortsat skyhøje. Det annoncerede Vision Denmarks bestyrelsesformand og direktør i SYBO Games, Mathias Gredal Nørvig, på klyngens generalforsamling i forrige uge. Læs hvorfor i artiklen her

Som samlet industri har spil, film, TV, animation og extended reality potentiale til at løse nogle af samfundets helt store udfordringer indenfor fx undervisning og patientbehandling. Industrien rummer de digitale kompetencer, som kan bringe Danmark stærkt ind i fremtiden og placere os i front på det globale marked. Sådan lød de indledende ord fra Vision Denmarks bestyrelsesformand, Mathias Gredal Nørvig, da han i forrige uge talte til klyngens medlemmer ved årets generalforsamling.

Som neutral platform med midler fra både virksomheder og offentlige kilder er Vision Denmark i stand til at sætte gang i nye kredsløb for innovation, som kan være med til at indfri det potentiale. Derfor rettede formanden på mødet også en særlig tak til de virksomheder og organisationer, der tror på og støtter klyngens arbejde.

Det unikke privat-offentlige samarbejde kan gøre Danmark til et globalt power house for storytelling, engagement og visualisering, og mine ambitioner for Vision Denmark i 2023 og de kommende år er fortsat skyhøje,” sagde direktøren i SYBO Games, Mathias Gredal Nørvig, inden han gav ordet videre til klyngens medlemmer.

10 stærke og kompetente profiler på førersædet
Vision Denmarks bestyrelse er en central drivkraft i arbejdet med at gøre klyngen til en stærk og værdiskabende samarbejdsplatform for virksomheder indenfor både spil, film, animation, XR og andre sektorer, industrier og forskningsmiljøer.

Det arbejde kvitterede medlemsvirksomhederne for på Generalforsamlingen ved at give grønt lys til, at bestyrelsens stærke profiler fra både erhvervsliv, brancheorganisationer og forskningsverdenen kunne blive siddende på førersædet.

Se bestyrelsens 10 medlemmer her.

I sekretariatet takker vi for, at de alle 10 fortsat vil bidrage til, at klyngen løser industriens vigtigste udfordringer og samtidigt styrker den danske konkurrenceevne.

Milepæle i 2022
Efter en succesfuld opstart i 2021, var 2022 ifølge Vision Denmarks bestyrelsesformand året, hvor klyngen for alvor leverede værdi til klyngens virksomheder. Klyngens branchepartnerskab bftp (bæredygtig film- og tv-produktion) lancerede bl.a. GREEN FILM-certificeringsværktøjet og gennemførte en lang række workshops, seminarer og møder, der gav branchen viden om og redskaber til at reducere klimabelastningen på de danske film- og tv-produktioner.

Med midler fra klyngens innovationspulje blev der sat gang i ni innovationsprojekter og samarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner, som udforsker nogle af de vilde problemer, industrien enten står med nu eller ser ind i den kommende tid – blandt andet grøn omstilling og brug af AI og realtime-teknologi i udvikling og produktion af indhold.

I 2022 fik klyngen også skabt værdifulde samarbejder på den internationale arena, hvor vi sammen med 14 europæiske brancheorganisationer skød European Writers Club i gang. Et program der bringer europæiske tv-serie-forfattere og broadcastere sammen om at skabe originale fortællinger til det europæiske marked og dermed gøre vejen fra idé til produktion kortere.

I runde tal endte Vision Denmark sidste år med at afholde 55 events for klyngens virksomheder og andre relevante parter, hvilket svarer til mere end en event om ugen. Disse events og aktiviteter tiltrak mere end 1.700 deltagere.

De langsigtede mål
Vision Denmark blev etableret i 2019 med målet om at fordoble industriens omsætning inden udgangen af 2024 til 10 mia. kr. og øget antallet af ansatte med 2.500 nye jobs til i alt 7.500.

De nyeste tal fra 2021 viser en samlet opsætning på i alt ca. 8,5 mia. kr. og knapt 5.000 job. Så ind til videre er vi godt på vej.

Også i foreningen er der vokseværk. Klyngen har nu 14 ansatte fordelt mellem Aarhus, Viborg, København og Faaborg, og med 26 nye virksomhedsmedlemmer som kom til i 2022, har vi nu i alt 126 dedikerede medlemmer i vores klyngenetværk.

Se alle innovationsprojekter her.

På vores hjemmeside kan du læse mere om, hvordan du bliver en del af klyngen, og får adgang til næste års generalforsamling.