Language

Udenlandske investorer står i kø for at møde de innovative, danske spil- og VR-virksomheder

Den 24. – 25. april sætter Vision Denmark spot på det massive globale vækstmarked for spiludvikling med matchmaking-eventen Copenhagen MatchUp – i år med særligt fokus på markedet for virtual reality- og augmented reality-spil.

Med en samlet omsætning på over tre milliarder DKK i 2021 og milliarder af downloads verden over, har de danske spilvirksomheder de seneste år for alvor trådt speederen i bund. Det gælder også deres udforskning og brug af nye teknologier som virtual reality og kunstig intelligens.

Udover at have et kæmpe vækstpotentiale ligger den danske spilbranche også i front, hvad angår innovation og brug af nye teknologier som VR og AR. Danske spiludviklere har ofte begrænsede udviklingsbudgetter og er derfor nødt til at differentiere sig i den globale konkurrence ved at tænke innovativt. Med årets Copenhagen MatchUp giver vi danske udviklere indsigt i, hvordan de finansierer deres innovative ideer og løsninger ved at sætte dem sammen med nogle af de førende internationale aktører på området indenfor investering og udgivelse,” siger Jan Neiiendam, direktør i erhvervs- og innovationsklyngen Vision Denmark, som arrangerer Copenhagen MatchUp.

Der er i år mere end 75 investorer og spiludgivere tilmeldt matchmaking-eventen i København, som tæller både internationale spillere som Ubisoft, Nintendo og Epic Games samt danske spillere som Vækstfonden, Nordisk Games og Innovationsfonden. Alle er de på udkig efter en lovende spilbaseret innovation, som kan føje sig til den lange liste over danske, globale spilsucceser som IO-Interactives Hitman, SYBOs Subway Surfers, Ghost Ship Games’ Deep Rock Galactic og Tactile Games’ Lilly’s Garden.

Blandt de internationale spiludgivere som har tilmeldt sig eventen, er Europas førende VR-spiludvikler og -udgiver, nDreams, som leder efter innovative spil og udviklere, som kan komme i betragtning til deres VR-publishing fond på +13 mio. DKK.

Om Copenhagen MatchUp 2023

Copenhagen MatchUp afholdes i år den 24. – 25. april 2023 med én dag til online 1:1 matchmaking og virksomhedsbesøg og én dag med talks og fysiske møder i Dansk Arkitektur Center i København.

Som et sideløbende spor til mødeprogrammet den 25. april afholdes en XR breakout session med keynotes fra software-platformen Unity, VR-spiludgiveren nDreams og spilstudiet Triband og meget andet. Se det fulde program her:

Der er kommet nogle fantastiske spil ud af Danmark gennem tiden, lige fra Subway Surfers til Hitman, og vi er generelt store beundrere af den danske udviklingsscene. Derfor glæder vi os også meget til at møde flere talentfulde studier til årets Copenhagen MatchUp, da vi ved, at de har evnerne til at påvirke og markere sig på det hurtigt voksende VR-spilområde,” fortæller Jake Parker, VR Content Scout hos nDreams.

Udover at gøde jorden for finansiering af nyskabende, danske spilproduktioner og projekter giver Copenhagen MatchUp også deltagerne indsigt i nye markedstendenser, teknologier og forretningsmodeller – i år med særligt fokus på extended reality-markedet.

At der i år er fokus på VR-spil er både med til at gøde jorden for den lokale udvikling af spilformatet og hjælpe virksomheder som os ud på det globale marked,” siger Bo Benneskov, CEO i Bolverk Games, som er den førende udvikler af VR-spil i Danmark.

Copenhagen MatchUp er arrangeret af Vision Denmark i samarbejde med Producentforeningen, Creative Denmark, Nordisk Games, Ghost Ship Games og BetaDwarf sammen med Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og EU, som støtter Vision Denmarks arbejde med at promovere innovation og vækst inden for spil, film og animation.

Baggrund
Copenhagen MatchUp er et professionelt mødested for danske spiludviklere og investorer og spiludgivere fra hele verden, hvor de kan finde hinanden i forretningsmæssige og finansielle samarbejder. Eventet er Danmarks største matchmaking event for den danske spilbranche. I år forventes der at blive afholdt ca. 400 møder mellem mere end 200 deltagere fra 150 forskellige virksomheder.