Language

Årets DoubleJump: Et klap på skulderen til de største vækstskabere

Den danske spilbranche er i rivende udvikling. Med en samlet omsætning på over 3 mia. DKK og mange millioner af spillere verden over, har den danske spilbranche de seneste år for alvor trådt speederen i bund. Og i år er hele 22 virksomheder med i et nyt fællesdansk fremstød på en af verdens største spilmesser – Game Developers Conference i San Francisco, USA.

Men hvem søger for, at de dygtigste virksomheder og største vækstskabere får den anerkendelse og det klap på skulderen de har fortjent, når de har gjort en ekstraordinær indsats med ekstraordinære resultater? Det gør den nyindstiftede pris ’Årets DoubleJump’, som debuterer sammen med den danske mission til årets vigtigste spilkonference.

Den årlige ’Spilprisen’, organiseret af Producentforeningen har formået at sætte fokus på spilmediets kulturelle potentiale og betydning, men der har ikke tidligere været nogen pris, som satte fokus på den forretningsmæssige kunnen hos de dygtige danske spilvirksomheder. Og det er på den baggrund, at Vision Denmark, på opfordring fra branchen selv, har oprettet en helt ny pris. Udvalgt af en fagjury på fem personer er vinderen en virksomhed, som har formået at imponere sine fagfæller.

Vi er stolte af at kunne afsløre, at prisen overrækkes første gang ved et stort mixer-event for den danske delegation på Game Developers Conference i San Francisco.

Vi glæder os til at give et velfortjente klap på skulderen til en virksomhed, som har præsteret noget helt exceptionelt, og vil selvfølgelig sørge for at dele både billeder og opdateringer fra prisoverrækkelsen. Følg med på vores kanaler: Linkedin / Facebook.

Læs mere om Dansk Erhvervs danske eksportfremstød på GDC her.

Bag om årets DoubleJump
Den nye spilpris er indstiftet i et samarbejde mellem Vision Denmark og en række virksomheder fra den danske spilbranche. Målet er at sætte fokus på den forretningsmæssige side af spiludvikling og anerkende de virksomheder, som opnår særligt imponerende resultater. Prisen uddeles en gang om året. Første gang som en del af den danske mission til GDC.

Prisen uddeles af en fagjury med repræsentanter fra både branchen og fagpressen og uddeles til danske spilvirksomheder, som har udmærket sig på en eller flere af følgende områder:

Forretningsmæssig performance:
Kan fremvise vækst i omsætning, overskud eller ansatte ud over det normale.

Visioner og ambitioner:
Har særlige visioner eller ambitioner for virksomhedens udformning på andre områder end det forretningsmæssige. F.eks. medarbejderdiversitet, bæredygtighed, arbejdsvilkår, etc. Bør også vurderes på, hvorvidt disse visioner er blevet gennemført helt eller delvist.

Udført særligt svære omstillinger eller gennembrud:
Har formået at gennemføre omstillinger i forretningen (eksempelvis skifte forretningsmodel eller primær platform), eller komme ind på nye markeder eller områder, som ellers traditionelt anses som svære.

Teknisk ekspertise eller innovation:
Har udvist teknisk kompetence/ekspertise, som anses for særligt svært eller nyskabende, eller har innoveret på andre områder på en måde, som er særligt opsigtsvækkende eller vanskelige

Tidsmæssig udstrækning:
Som udgangspunkt uddeles prisen for præstationer som er kulmineret inden for det seneste år, men kan også uddeles for længerevarende initiativer som rækker op til 3 år tilbage i tiden.