Language

20.000 deltagere på Nordens største animationsfestival

Kan I høre det? Det er lyden af kufferter og rejsetasker, der over hele verden bliver klappet i, lynet til og gjort klar til afgang mod Danmarks animationshovedstad; Viborg. Den 26. september til den 2. oktober er det igen blevet tid til Viborg Animation Festival, en hel uge med fejring af all things animated!

Festivalen er født ud af The Animation Workshop på baggrund af Viborg Kommunes animationsstrategi, som har gjort kreative kompetencer og visuel formidling til en integreret del af Viborgs kultur- og erhvervsliv. Strategien er et fantastisk eksempel på, hvordan en målrettet satsning på et kreativt erhverv på tværs af kommune, virksomheder og videninstitutioner kan tiltrække international opmærksomhed og få lokale virksomheder ud i verden.

Animationsfestivalen er i dag Nordens største og forventes i år at modtage over 20.000 besøgende med gæster som EPIC Games, Phil Rynda – tidligere Head of Netflix Animation, SYBO Games, LEGO Games, Funday Factory, Germaine Franco – komponist på Disneys ‘Encanto’, Khora VR, Escape Studios og mange, mange flere!

Under festivalens Industry-spor står Vision Denmark sammen med vores partnere The Animation Workshop, Viborg Visuals og VIA University College bag seks spændende events, som afsøger nye forretningsområder og udforsker potentialet i visuel formidling i andre sektorer og erhvervsområder.

Du kan få et overblik over Vision Denmarks aktiviteter under Viborg Animation Festival i vores eventkalender her. Husk også at gå på opdagelse i festivalens fulde program, hvor du finder et hav af andre spændende events og screenings.