Language

Nyt forløb til lineproducere: Lær hvordan du producerer klimavenligt

Hen over efteråret 2022 udbyder vi en række gratis workshops for produktionsledere, lineproducere og produktionschefer, dem der i praksis skal sørge for, at film og tv-produktioner bliver mere klimavenlige. De første to workshops afholdes i København hhv. den 28. oktober og 23. november.

Er du den, der har fået opgaven med at reducere din produktions CO2-belastning, og er du i tvivl om, hvordan du griber det an?

Så skal du med på vores workshop ”Sådan producerer du klimavenligt”. Det lyder måske enkelt at reducere affaldsmængden og skifte til LED-lys. Men hvordan fungerer det i praksis? Og måske lige så vigtigt: Hvordan får du hele holdet til at være med på den udfordring – og fastholder engagementet efter den første uge?

På workshoppen får du både inspiration, konkrete redskaber og indføring i Green Film-principperne. Underviserne er Anne Ahn Lund, der til daglig arbejder som green manager i filmbranchen og er medstifter af Nordic Eco Media Alliance (NEMA) og Ege Heckman, som driver sit eget klimavenlige produktionsselskab og hjælper produktioner med den grønne omstilling.

De to undervisere kender, på baggrund af deres egne erfaringer fra den danske branche og deres store netværk i Europa, til de praktiske udfordringer ved klimavenlig film- og tv-produktion. Og har indgående viden om, hvordan man løser problemerne. Foruden de to undervisere får hver workshop besøg af en gæsteunderviser, der kommer med ekspertviden og inspiration udefra.

Vision Denmarks arbejde for en grønnere industri
Den grønne omstilling af vores industri er en af Vision Denmarks helt centrale og langsigtede indsatsområder. I flere år har vi arbejdet med projektet Bæredygtig Film og TV Produktion (bftp), hvorfra bftp-alliancen er udsprunget. I et branchesamarbejde med Det Danske Filminstitut, DR, TV2, Producentforeningen, Den Vestdanske Filmpulje, Film Fyn, Discovery og Viaplay arbejder vi for at understøtte en ambitiøs grøn omstilling af dansk film- og tv-produktion.

Der kan være op til 15 deltagere på hver workshop, som er tilrettelagt produktionsledere, produktionschefer og lineproducere i film- og tv-branchen.

Læs mere om workshoppens indhold og tilmeld dig her.

I efteråret 2021 lancerede alliancen en Green Film-håndbog. Udover at guide til en grønnere film og TV-produktion giver håndbogen produktioner mulighed for at blive GREEN FILM-certificeret på baggrund af et pointsystem. Til at supplere håndbogen og hjælpe omstillingen på vej, tilbyder alliancen nu et workshopforløb, som skal klæde de relevante holdfunktioner på til at implementere og drive de grønne tiltag i film- og tv-branchen.

Praktisk information om workshoppen

Lokation:
København

Datoer:
28. oktober 2022 kl 9.00 – 15.30
23. november 2022 kl. 9.00 – 15.30

Tilmelding:
Hvis der er flere tilmeldte end pladser på workshoppen, opretter vi en venteliste. Derfor beder vi dig også om at melde fra i god tid, hvis du alligevel ikke kan deltage, så en anden kan få glæde af pladsen.

Pris:
Deltagelse er gratis og dækker undervisning, materialer og fuld bæredygtig forplejning. Vi opkræver dog et no-show-gebyr på 500 kr., hvis du ikke møder op eller melder fra efter afmeldingsfristen. Afmeldingsfristen er to dage inden workshoppen.

Arrangører:
Workshoppen arrangeres af bftp – Bæredygtig Film- og TV Produktion, en branchealliance på tværs af film- og tv-branchen med sekretariat hos Vision Denmark. Alliancens partnere:
DR – TV 2 Danmark – Discovery Networks – Det Danske Filminstitut – FilmFyn – Den Vestdanske Filmpulje – Producentforeningen – Vision Denmark