Language

PICTURE THIS_ er tilbage under temaet ‘Virtual Production by Department’

PICTURE THIS_ FILM TECH CONFERENCE er tilbage og går i år spadestikket dybere for at undersøge de nye virtuelle produktionsmetoders betydning for filmbranchens enkelte faggrupper. Vi kalder det ’virtual production by department’. Vær med, når vi den 5. oktober 2021 samler branchen på Den Danske Filmskole til en dag med networking og erfaringsudveksling med progressive filmskabere fra ind- og udland.

Vi har inviteret en bred palette af inspirerende professionelle i forskellige positioner og fra forskellige dele af filmproduktionens pipeline, heriblandt producere, instruktører, manuskriptforfattere, production designere, filmfotografer og VFX-supervisorer.

Hver især giver de et førstehåndsperspektiv på, hvordan realtime-teknologi og virtuelle produktionsmetoder påvirker deres fag praktisk og kunstnerisk, og hvilken betydning det har for processen og samarbejdet på tværs af de kreative kernefunktioner.

Virtuel produktion er ikke længere forbeholdt Hollywood. Vi ser nu virtuelle studier skyde op i hele Europa, og inden for en kort årrække forventes det at være en af de gængse produktionsformer – også i Danmark. Det skaber nye kreative muligheder, men afføder også et stigende behov for nye tekniske færdigheder og forståelse for ændrede workflows.

Målet med PICTURE THIS_ 21 er netop at inspirere og ruste branchen til fremtidens produktionsmetoder, så vi bl.a. kan blive skarpere på de typer af produktionsopgaver, hvor ny teknologi giver mening,” siger Allan Mathson Hansen, adm. direktør for Nordisk Film på vegne af Nordisk Film Fonden, der har initieret konferencen.

Mød realtime-filmskaber ‘HaZ’ Dulull
PICTURE THIS_21 byder på friske casestudier fra internationale og danske frontløbere, og et program der skal inspirere og stimulere diskussionen af nye produktionsprocesser.

Vi er stolte af at kunne præsentere den britiske instruktør og producer Hasraf ’HaZ’ Dulull, som vil tage publikum med på sin rejse fra traditionel filmskaber til superbruger af realtime teknologi og introducere til de kreative, tekniske og forretningsmæssige aspekter af at arbejde med virtual production.

Billetter til PICTURE THIS_21
Konferencen finder sted på Den Danske Filmskole den 5. oktober kl. 9-17.

Billetten koster 250 kr.

I samarbejde med Danske Filminstruktører og Danske Scenografer tilbydes medlemmer 50% rabat på billetprisen.

Læs mere og køb din billet her:

HaZ begyndte sin karriere i VFX-branchen, hvor han blandt andet arbejdede med prævisualisering på Christopher Nolan’s THE DARK KNIGHT. I 2017 debuterede han som instruktør og producer på live-action spillefilmene THE BEYOND og 2036 ORIGIN UNKNOWN (2018), hvor prævisualisering (’previz’) udgjorde et centralt kreativt udviklingsværkstøj, og ’pitchviz’ blev anvendt som metode til at formidle ideer til og tiltrække skuespillere og finansieringspartnere.

HaZ har sidenhen bevæget sig fra live action filmproduktion til realtime animeret spillefilm og TV-produktion og som det seneste skridt på karrierestigen kombineret det bedste fra den virtuelle og fysiske verden som instruktør på Rebellion Film Studios kortfilm PERCIVAL (2020). Projektet anses for at være verdens første 100 pct. virtuelle live-action produktion, hvor hele handlingen udspilles i en virtuel scenografi.

Læs mere om hans session ’My journey into real-time filmmaking with virtual production’ her:

Program og speakers bliver løbende offentliggjort på picturethisconference.com, Facebook: Picture This – Film Tech Conference og Twitter @picturethis_21.

PICTURE THIS_21 er initieret og finansieret af Nordisk Film Fonden og organiseres af Vision Denmark i samarbejde med Den Danske Filmskole, Filmværkstedet København og Aalborg Universitet – København. Konferencen er støttet af Danske Filminstruktører, Danske Scenografer, PRD – Producentrettigheder Danmark, Creative Europe Desk MEDIA Denmark og Berlin-Brandenburg.