Language

’Mare of Easttown’ på årets Copenhagen Masterclasses

Den 25. august får en gruppe af nordens fremmeste tv-drama forfattere, instruktører og producere mulighed for at komme helt tæt på skaberne af de seneste års mest omtalte og anerkendte tv-serier.

Copenhagen TV Festival har sammen med Vision Denmark inviteret instruktøren af HBO-hitserien ’Mare of Easttown’, Craig Zobel, til at give et unikt førstehånds perspektiv på sit arbejde med miniserien, der fejede benene væk under både publikum og anmeldere verden over.

Serien er blevet rost til skyerne for sin troværdige og ærlige portrættering af hovedrollen Mare, og instruktør Craig Zobel vil blandt andet dykke ned i de greb og teknikker, der har fået en miniserie om en kvindelig politikommissær fra en lille amerikansk flække til at lyse op i et uendeligt hav af serieindhold.

Virkelighed versus fiktion i ’EXIT’
Herudover byder masterclass-programmet på en session med Norges mest eftertragtede og kontroversielle manuskriptforfatter og instruktør, Øystein Karlsen, der går i dybden med sit arbejde med NRK’s skandaløse Tv-serie ’EXIT’.

Da første sæson af serie-succesen om Norges finansielle elite fik premiere i 2019 rystede det Norges befolkning i deres grundvold og blev hurtigt den mest streamede serie i NRK’s historie. Karlsen fortæller om både research og virkelighed versus fiktion.

Med corona stadig lurende i kulissen bliver Craig Zobels masterclass om ’Mare of Easttown’ streamet live fra USA med rig mulighed for spørgsmål fra publikum. Øystein Karlsens masterclass om ’EXIT’ foregår live i salen.

Copenhagen Masterclasses finder sted på Den Danske Filmskole den 25. august kl 12.30 – 18. Er du interesseret i at deltage? Så kontakt Caroline Gjerulff på cg@visiondenmark.dk.

Om Copenhagen Masterclasses
Copenhagen Masterclasses har de seneste seks år fundet sted på Den Danske Filmskole, som et eksklusivt arrangement for 150 af nordens fremmeste kreative talenter indenfor tv-drama. Her har forfattere, instruktører, producere og broadcastere deltaget i kreativ udveksling og netværk med internationalt anerkendte kreative indenfor tv-drama produktion.

For Vision Denmark er arrangementet en enestående mulighed for at styrke København som kreativ hub ved at samle de største internationale showrunners og erfarne filmprofessionelle fra Norden til inspiration og netværk.

De foregående år har programmet budt på masterclasses med blandt andre skaberne af ’The Night Of’, ’True Detective’, ’Homeland’ og ’Top of The Lake’.

Copenhagen Masterclasses er arrangeret af Copenhagen TV Festival i samarbejde med Vision Denmark og Den Danske Filmskole.

Læs mere om sessionerne og praktisk info her: