Language

Danske spiludviklere trækker rekordmange investorer til landet

Aldrig før har så mange udenlandske investorer stået på spring for at lave en god forretning, når årets matchmaking-event for den danske spilbranche løber af stablen. Erfarne industriveteraner og et stærkt visuelt udtryk er blandt de kvaliteter, der hiver investorerne til.

Den 28. april slår Vision Denmark og Producentforeningen igen dørene op til Copenhagen MatchUp, Danmarks største matchmaking-event for spiludviklere og investorer fra hele verden. Og aldrig før har interessen for at møde den danske spilbranche været større. Over 80 investorer og spiludgivere er tilmeldt, hvilket er en stigning på 30 pct. i forhold til sidste år. Blandt de tilmeldte findes de helt store globale spillere som Nintendo, Xbox, Funcom og Ubisoft.

Den rekordhøje tilslutning kommer på et tidspunkt, hvor den danske spilbranche oplever markant fremgang. De seneste nøgletal fra 2019 dokumenterer branchens bedste år nogensinde i forhold til omsætning, med stor vækst indenfor særlig eksport (Danske Indholdsproducenter 2021).

Danmark har de seneste år oparbejdet en massiv underskov af dygtige spilselskaber, der kommer frem i lyset lige nu. Selskaber som Tactile Games, GhostShip Games og Betadwarf har taget skridtet fra kreative studier til internationale kommercielle succeser og har bevist den alsidighed og brede kreative spændvidde, som den danske spilbranche rummer. I Vækstfonden vil vi være med til drive innovationskraft og bidrage til at udvikle ny teknologi. Og det gør spilselskaberne i høj grad. Kombinationen af et kontinuerligt flow af nye talenter, høj innovation og et solidt fundament af erfarne industriveteraner gør den danske spilbranche til et rigtig interessant investeringsområde lige nu,” fortæller Asbjørn Emil Holmlund, Investment Associate i Vækstfondens afdeling for direkte investeringer.

Vækstfondens vurdering bekræftes af den finske kapitalfond Play Ventures, som er tilmeldt Copenhagen MatchUp for tredje år i træk. De har netop annonceret en ny investeringspulje på knap 1 milliard DKK – midler som meget vel kunne havne hos danske spil-startups.

Danske spilvirksomheder har altid været stærke på design- og kunstsiden, hvilket resulterer i helstøbte spiludgivelser på tværs af platforme. De seneste par år er også innovationsniveauet steget markant. Jeg forudser, at de danske succeser indenfor særligt mobilspil vil accelerere den kommende tid, og vi vil se endnu flere danske succeshistorier,” udtaler Anton Backman, Investment Associate i Play Ventures.

Læs hele interviewet med Play Ventures her.

Bag Copenhagen MatchUp står Vision Denmark og Producentforeningen, som startede initiativet i 2017 med intentioner om at give danske spiludviklere bedre mulighed for at realisere deres produktioner og skalere deres forretning med nye investeringspartnere.

Med Copenhagen MatchUp er vi med til at accelerere den ambitiøse danske spilbranche ved at give investorerne og spiludviklerne et professionelt mødested, hvor de kan udveksle viden om markedet og finde hinanden i et forretningsmæssigt og finansielt samarbejde. Eventen er vokset år for år, og det vidner om en dansk spilbranche, der er moden og spændende nok til at tiltrække de førende internationale investorers opmærksomhed,” siger Jan Neiiendam, direktør i klyngeorganisationen Vision Denmark.

Om Copenhagen Match Up
Copenhagen Match Up matcher danske iværksættere i spilbranchen med danske og internationale investorer. Eventen startede i 2017, og er vokset år for år. Sidste år blev der afholdt mere end 350 individuelle møder mellem 130 selskaber. Blandt de konkrete resultater, som kan føres direkte tilbage til eventen, er et partnerskab mellem århusianske Kong Orange og tyske Daedelic Entertainment om udgivelsen af spillet ”Felix the Reaper” (2019), en investeringsaftale mellem bl.a. London Venture Partners og danske Betadwarf (2017) samt en investeringsaftale mellem svenske Goodbye Kansas og danske Framebunker (2018).

Copenhagen Match Up er arrangeret af Vision Denmark i samarbejde med Producentforeningen med støtte fra Erhvervsstyrelsen. Arrangementet afvikles i år den 28. april 2021 kl 9 – 21 på online-platformen Meet To Match.

[/vc_row]