Language

Få adgang til højteknologisk udstyr, specialiseret viden og internationalt netværk

Innovation er en af drivkræfterne for den digitale visuelle industris internationale anerkendelse og konkurrencedygtighed. Ved årsskiftet udvider Vision Denmark derfor sin partnerkreds med 11 vidensinstitutioner, som skal hjælpe med at skabe ny og brugbar viden til virksomhederne. En af dem er Aalborg Universitet (AAU).

Vi har spurgt Henrik Halkier, decan for det humanistiske fakultet og nyslået bestyrelsesmedlem i Vision Denmark, hvilke muligheder han ser for samarbejde mellem universitetet og virksomheder fra den digitale visuelle industri? Og hvilke ressourcer de stiller til rådighed?

Vores samarbejde med virksomheder har ofte en udviklingskarakter, så virksomhederne sammen med specialiserede forskere får mulighed for at afprøve og teste idéer og udvikle nye metoder og teknologi, som kan gavne den enkelte virksomhed og i bedste fald det brede samfund. Det kan være en vej til at få bekræftet om en teknologi eller nyt produkt er værd at satse på,” forklarer Henrik Halkier.

Indenfor AAU’s fem fakulteter, ser Henrik Halkier særligt gode muligheder for samarbejde på områderne Interaktive Digitale Medier og Medialogi.

Et godt eksempel er lektor i Medialogi, Henrik Schønau Fogs, virtual production-projekt VIZARTS, der med støtte fra Nordisk Film Fonden de seneste tre år har undersøgt brugen af real-time teknologi i film-, tv-, spil- og animations-produktion.

”Meget af arbejdet foregår i universitetets SMILE Lab (Samsung Media Innovation Lab) på vores campus i København, som rummer state-of-the-art teknologi udlånt af Samsung. Her har selskaber som Rokoko, Unity Technologies og Real Fiction løbende været involveret i projektet og udlånt og testet deres teknologi sammen med filmfolk, forskere, teknikere og studerende. Projektet skaber et tværfagligt fællesskab, hvor de forskellige kompetencer og real-time teknologier kan komme i spil for at udforske og udvikle fremtidens interaktive fortællinger,” siger Henrik Halkier.

Et laboratorium som SMILE er blandt de faciliteter, som virksomheder kan få adgang til, når de samarbejder med AAU.

Vi har groft sagt tre former for ressourcer, vi indgår med, når vi samarbejder med erhvervslivet. Foruden de højteknologiske faciliteter og udstyr, har vi vores forskeres specialiserede viden og erfaring samt universitetets brede netværk, som både omfatter danske og internationale universiteter,” uddyber han.

Universitetet giver også mulighed for at udvikle digitalt kreativt indhold til nye markeder.

Vi har tidligere haft vidensamarbejder med kommuner og virksomheder om brug af virtual reality og spilteknologi i læring- og behandlingssammenhæng. Blandt andet om at gøre autister trykke ved at tage bussen eller træne sociale færdigheder til en virtuel Cirkus Summarum-koncert. Hermed kan man som virksomhed med hjælp fra universitetets forskere og tekniske udstyr opfinde produkter til nye markedsområder, såsom offentlige institutioner og kommuner,” påpeger Henrik Halkier.

Aalborg Universitet er lokaliseret i Aalborg, Esbjerg og København, og indgår hver år mellem 500 og 600 samarbejdsaftaler med offentlige og private aktører over hele landet. Hvis du har brug for hjælp til at finde de rette samarbejdspartnere på AAU eller strukturere nye eller gamle projekter/vidensamarbejder, kan I kontakte Susanne Skovgaard fra Vision Denmarks på ssc@visiondenmark.dk.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]