Language

Virksomhedsportræt – Funday Factory

De er netop rykket ind i toppen af Filmby Aarhus, men har været en af de vigtigste spilvirksomheder i Danmarks næststørste by i de seneste mange år. Navnet er Funday Factory, og fra den spæde begyndelse i 2011 beskæftiger den aarhusianske spiludvikler i dag 30 mand – travlt beskæftiget med både konsulentarbejde, partnerskaber og udvikling af egne produkter.

Vi ville gerne til Filmbyen og være med til at understøtte et lokalt community for spilbranchen i Aarhus,” fortæller CEO Kristian Bang Nørgaard.

Der har længe været to hovedvirksomheder i byen – os og Kiloo, og nu er der så en hel masse upcoming virksomheder godt på vej. Det miljø ville vi gerne være med til at opdyrke, så startups møder de større virksomheder og lærer af alle de fejl, vi har begået.”

Traditionelt set har Funday Factory især være beskæftiget inden for work-for-hire, med bl.a. LEGO som en af de faste kunder. Men det er ved at ændre sig nu.

I løbet af 2018 og 2019 har vi skiftet strategi. Nu går vi endnu mere efter partnerskaber med store IP’er og platforme. Sidste store skud på stammen er et samarbejde vi har haft med Snapchat siden efteråret sidste år. Et samarbejde som i løbet af i år virkeligt har udfoldet sig og er i *super* god form lige nu.

Strategien spiller også sammen med den udvikling, som Kristian Bang Nørgaard og resten af Funday Factory ser på spilområdet lige nu. ”Set fra vores perspektiv, så sker der nogle rigtigt spændende ting, hvor sociale medier og spilplatforme smelter sammen,” forklarer Kristian Bang Nørgaard.

Og det her sociale, synes vi er interessant. Vi laver multiplayer-spil. Det er en del af vores strategi at bygge spil som understøtter noget socialt.”

Funday Factory har også gjort sig klare overvejelser om, hvorfor de har valgt at være medlemmer af Vision Denmark, og hvilken rolle klyngeorganisationen kan spille for den danske spilbranche.

Både personligt og professionelt tror jeg på, at vi skal arbejde på både den nationale, internationale og lokale klinge for spilbranchen. Vi er stadigvæk en overraskende lille branche i Danmark, som der er sindssygt meget potentiale i. Vision Denmark kan være med til at låse op for det potentiale i relation til samarbejde med udlandet, fokus på uddannelser og arbejdskraft og hjælpe spæde nye virksomheder med at komme bedre i gang. Såvel som at de kan være en politisk rambuk i at få sat to tykke streger under, at der er et kæmpe potentiale her, som vi også bliver nødt til at investere i fra lokal og national side.”

Læs mere om Funday Factory på deres website.

Foto: M2.