Language

Portrætserie – Sun Creature

I denne måned stiller Vision Denmarks portrætserie skarpt på det unge animationsselskab Sun Creature, der med deres enestående visuelle stil har erobret store projekter og internationale kunder som Netflix, Riot Games, Amazon Studios og Coca Cola.

Deres alsidige projektportefølje rummer blandt andet den succesfulde Cartoon Network-serie The Heroic Quest of Prince Ivandoe – som netop er blevet fornyet med en 2. sæson – samt den animerede spillefilm FLEE, der for nyligt blev udtaget til Cannes Film Festival.

Det er ikke som sådan en ambition for os at arbejde med internationale broadcastere og kunder frem for danske, men vi har erfaret, at det kreative ambitionsniveau ofte er højere i udlandet og at budgetterne følger med,” siger Bo Juhl, stifter og CEO i Sun Creature.

Selskabet startede op i det kreative kontorfællesskab Arsenalet i Viborg i 2016 og fandt hurtigt ud af at skabe økonomisk stabilitet ved at producere indhold til både film, spil, tv og reklame, så indtægterne kommer fra flere afdelinger hver med sin finansieringsplan. Det er dog langt fra det eneste, der har ansporet dem til at arbejde med forskellige formater.

 
Sun Creature står blandt andet bag Cartoon Network-serien The Heroic Quest of Prince Ivandoe og den animerede spillefilm FLEE. Billedekreditering Ivandoe: ©TM & © 2020 Cartoon Network. Billedekreditering FLEE: ©Final Cut For Real, Sun Creature, Vivement Lundi!, Mers Film, Most Film.

Vi vil dels gerne forsøge at udbrede vores forretningsområder og tilbyde en bredere vifte af produkter og dels imødekomme måden, vi forbruger underholdning på i dag, som har en klar tendens til at brede sig på tværs af forskellige formater og touch-points.

Det brede spænd i formater giver os desuden mulighed for at afprøve forskellige teknikker og produktionsmetoder, ligesom det også giver os mulighed for at afsøge branchen for dygtige kunstnere og spirende talenter,” fortæller Bo Juhl.

At arbejde med internationale kunder som Netflix og Disney har dog også sine udfordringer, når virksomhedsadressen ligger i Danmark.

”Vi bliver ofte valgt kategorisk fra af internationale broadcastere og streaming-platforme, fordi vi i Danmark ikke har produktionsrabatter – selvom de er meget interesserede i vores projekter. Det er bl.a. én af grundene til, at vi har flyttet produktionen af The Heroic Quest of Prince Ivandoe til Frankrig. Vi har brug for hjælp til at sikre de rette rammevilkår for vores industri, så vi kan tiltrække de store internationale aktører, produktioner og talentet. I vores optik er en produktionsrabat nøglen hertil,” siger Bo Juhl afslutningsvist.

Hold øje med Sun Creatures nye IP Where it Falls som tidligere i år vandt Disney+ prisen på Annecy Film Festival i kategorien ‘New Series’. Selskabet er i dialog med flere internationale aktører om projektets fremtid.

 

Artiklens hovedbillede er fra Sun Creatures produktion “Where it Falls”.