Language

Portrætserie – RIG21

Det er begyndt at gro. En spæd underskov af selskaber og iværksættere, der eksperimenterer med virtual production indenfor film, animation og alt derimellem, skyder op i det danske landskab.

Et af disse selskaber er Christian Faber og Thomas Lydholms virtuelle filmstudie RIG21 i København. Ved hjælp af realtime teknologi er ambitionen at lave og facilitere filmproduktion hurtigere, mere kreativt, billigere og på en langt mere bærerdygtig måde, end den vi benytter i dag.

Som de selv forklarer det, er virtuel produktion en digital “schweizerkniv” i hånden på instruktør og producer, hvilket giver en langt mere effektiv indspilningsperiode, da meget er besluttet i pre-produktionen ved hjælp af blandt andet 3D anslåelse af sæt-byggeri/kamera-forløb/regi mm.

Mottoet er ”Small Step, Giant Leap”, hentet fra RIG21’s første produktion for LEGO i anledningen af 50-året for den første månelanding. Kortfilmen blev produceret af et hold på tre personer på under en måned. Og LEGO-samarbejdet fortsætter…

I regi af RIG21 udvikler Faber og Lydholm på IP’en REBEL NATURE, et nær-fremtidsunivers med fokus på menneskets forhold til naturen og de udfordringer og muligheder vi står med på denne klode. Vi anbefaler at tage et kig på deres work in progress-teaser for projektet her.

Udadtil henvender Rig21 studiet sig til indhold-skabere. Alle med visuelle og kreative ambitioner og ideer indenfor alle brancher, uddannelser og formidling – fra studerende over filmproducenter til FN med de 17 verdensmål. Der arbejdes i disse måneder på en case-produktion, så alle kan få en hands-on oplevelse af den nye produktionsform i Rig21og de alsidige muligheder.

Vil I vide mere? Så kig forbi www.rig21.dk

 

Derfor bakker Rig21 op om Vision Denmark:
Vi tror på, at virtuel produktion udvikler sig hurtigere, hvis vi står sammen og løfter i flok. Vi håber på, at Vision Denmark kan accelerere processen via vidensdeling og økonomiske partnerskaber, samt bygge bro mellem “siloerne” i industrien, så Danmark igen kan komme i den indholdsskabende globale superliga,” udtaler Christian Faber, konceptmager og visuel iværksætter i Rig21.