Language

Nå de 17 – via design

Den digitale visuelle industri er repræsenteret på konferencen ”Nå de 17 – via design”, som afholdes d. 6. november 2019 på Børsen. Vision Denmark og Copen X tager nogle af klyngens gode cases – Meetin VR og Bolverk – med på konferencen for at vise, hvordan digitale visuelle oplevelser og produkter også kan bidrage til at opnå FN’s verdensmål.

”Når vi deltager i en event som ”Nå de 17 – via design”, er det for at vise, hvor alsidige vi er i den digitale visuelle industri og at vi har løsninger, der kan skabe øget bæredygtighed og effektivitet i mange andre industrier. Og så er det samtidig for at skabe møder med andre erhverv, så vi i fremtiden samarbejder endnu mere med andre faggrupper. Designbranchen er et oplagt sted for os at se imod – sammen kan vi være med til at løfte de 17 mål”, Thomas Gammeltoft, direktør.

Alle med interesse for at deltage i konferencen kan tilmelde sig. Sidste frist for tilmelding d. 31. oktober. Læs mere her:

 

Om konferencen

Konferencen afholdes d. 6. november kl. 12.30–17.00 i Børssalen på Børsen, København. Konferencen stiller skarpt på, hvordan design kan bidrage til indfrielse af FN’s 17 verdensmål og er et initiativ ved Design Denmark, Dansk Initiativ for Etisk Handel, Industriens Fond og Dansk Erhverv.

Initiativtagerne bag konferencen udtaler:

Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond, supplerer:

”Vores samfund er relativt lige sammenlignet med mange andre lande og der er god adgang til uddannelse, sundhedsydelser, drikkevand og anstændige job. Og vi lever ganske fredeligt. Men der er helt klart også områder hvor vi som land, erhvervsliv og borgere kan forbedre os. Her skal der tænkes i innovation, design, teknologi og nye forretningsmodeller”.

 Betina Hagerup, direktør i Dansk Erhverv, udtaler:

”Erhvervslivet spiller en afgørende rolle i at nå FN’s 17 verdensmål. Men det er også en udfordring for virksomhederne. Strategisk brug af design er oplagt til at få virksomhederne godt på vej, så de målrettet bidrager til en mere bæredygtig udvikling. Der er stadig et uforløst potentiale, også for at skabe vækst gennem arbejdet med verdensmålene, og det ønsker vi at inspirere virksomhederne til at forfølge”.

Abelone Varming, direktør i Design Denmark, forklarer:

”Der er ingen tvivl om, at hvis vi skal lykkes med at nå i mål med FN’s 17 verdensmål, så skal vi løfte i flok – alle må tage ansvar. Vores specifikke fokus i dette fælles projekt er forholdet mellem designerne og virksomhederne. Begge spiller en enorm rolle i omstillingen, og sammen har de magten til at skabe banebrydende forandringer. Men de skal lære at forstå hinanden – at snakke samme sprog. At bane vejen for et sådan fælles sprogbrug er det, vi håber at opnå med ”Nå de 17 – via design”.

Mikkel Stenbæk Hansen, direktør i Dansk Initiativ for Etisk Handel, tilføjer:

”Undersøgelser viser, at størstedelen af produkters potentielle påvirkning på mennesker og miljø besluttes og defineres i designprocessen. Det er ufatteligt interessant. Med konferencen vil vi gerne inspirere og sætte fokus på de muligheder, der ligger i at bidrage til at nå de 17 verdensmål gennem bæredygtigt design og materialer, og samtidig skabe vækst i virksomheden”.