Language

Formidling af digital 3D-model via Augmented Reality

Projektpartnere

 

 

Med en digital 3D-model af 300 år gamle skibsvrag som omdrejningspunkt vil Alexandra Instituttet sammen med virksomhederne CadPeople og JD-Contractor afklare, i hvilket omfang det er teknisk muligt at lave en augmented reality-oplevelse, hvor flere gæster samtidig ser og erfarer den samme virtuelle 3D-model.

Den tekniske innovation består bl.a. i objektsegmentering i 3D-billeder og koblingen med/optimeringen af AR-teknologien, som branchen vil kunne bygge videre på.

Fakta

Opstart: maj 2023

Forventes afsluttet: maj 2024

UDFORDRING
En museumsoplevelse skal ”sænke” de besøgende ned under vandet og opleve 300 år gamle skibsvrag i Østersøen ved hjælp af Augmented Reality (AR)-teknologi. Men for at skabe en indlevende og realistisk oplevelse, kræver det innovation på den tekniske del. Trackingen af position og orientering på brillerne i rummet skal være så god, at man kan komme i tvivl om, man ser det i virkeligheden eller i AR.

 

LØSNING
Projektet vil resultere i en afklaring af metoder til at skabe en kollektiv AR-oplevelse, hvor flere gæster samtidig oplever den samme virtuelle 3D-model samt et proof-of-concept for brug af nye banebrydende teknologier og deres potentialer for bl.a. XR-virksomheder og deres produkter.

Projektpartnerne vil skubbe til mulighederne i AR ved at kombinere det avancerede datamateriale fra skibsvragene med moderne teknologi, som det ikke er gjort før i denne skala og sammenhæng.

 

RESULTAT
Projektets resultater vil blive beskrevet i artikler, som deles via nyhedsbreve, sociale medier, relevante fagblade og via Vision Denmarks netværk.

Interesseret i mere information om projektet?
Kontakt:

Mariann Nederby Madsen, Vision Denmark
Mail: mn@visiondenmark.dk

Powered by