Language

Et liv uden friktion? XR-headsets indvirkning på menneskets hverdag

Projektpartnere

 

 

Teknologier og hardware, der muliggør Extended Reality (XR), er blevet stadig billigere, mindre og lettere i design og mere anvendt. Sammen med virksomheden Khora VR og analysefirmaet Ipsos undersøger forsker Kasper Hornbæk fra Københavns Universitet, hvordan vores fremtid med XR vil se ud. Hvordan XR kan ændre det, vi ser og hjælpe os med at agere i verden.

Fakta

Opstart: december 2022

Forventes afsluttet: december 2023

UDFORDRING
En del af vores fremtidige liv vil sandsynligvis blive levet i extended reality. Vi kommer til at have augmented møbler, augmented makeup, augmented samtaler og augmented træning og kompetenceudvikling. Men det er stadig uklart, hvordan disse liv vil se ud i XR, og hvordan teknologien vil understøtte eller hæmme vores mål og velvære.

 

LØSNING
Projektet her vil gennem workshops og prototyper undersøge, hvordan vores fremtid med XR vil se ud. Der fokuseres på, hvordan XR kan ændre det, vi ser, hvordan vi opfatter verden, og hvordan XR kan hjælpe os med at agere i verden. Det tilsigtede resultat er at kortlægge rummet for, hvordan XR kan bruges i vores liv, ved at udforske kommercielle applikationer og akademiske spørgsmål.

 

Det centrale spørgsmål i projektet er, hvad der sker, når XR kan fjerne friktion fra vores dagligdag. Kan XR være nyttig, og er det reelt muligt at fjerne friktion? Og hvad vil XR betyde for enkeltpersoner, samfundet som helhed og for kommercielle aktører?

 

RESULTAT
Projektet har tre produkter:

  1. workshops med akademikere og virksomheder med fokus på, hvordan AR-fremtiden vil se ud. Afholdt på Digital Tech Summit 2023 eller lignende begivenhed, der er relevant for et XR-publikum.
  2. prototyper af koncepter til fremtidige XR-systemer i hverdagsmiljøer.
  3. en kortlægning af vores fremtidige liv med AR.

Interesseret i mere information om projektet?
Kontakt:

Mariann Nederby Madsen, Vision Denmark
Mail: mn@visiondenmark.dk

Powered by