Language

AI-værktøj til autogenerering af den sociale og narrative dimension af et spilunivers

Projektpartnere

 

Spilstudiet GenNarrate udvikler i samarbejde med Aalborg Universitet en kunstig intelligens, der gør det muligt at autogenerere den sociale og narrative dimension af et spilunivers. Teknologien skal simulere menneskelig adfærd hos Non-Player Characters og gøre det muligt for karakterer i computerspil at træffe frie og følelsesdrevne valg for at nå et bestemt mål. Teknologien er tilsvarende de eksisterende tools, som autogenerer et computerspils fysiske omgivelser.

 

Samarbejdet med AAU er en delfase i udviklingen af AI-værktøjet Genarator, og skal afsøge forskellige AI-algoritmer og finde de mest hensigtsmæssige afhængig af, hvilke karakteristika spilkaraktererne skal have (fjollede, kloge, hurtige, sympatiske).

Fakta

Startet: Januar 2021

Afsluttet: Juni 2022

Problem
Forretningsmodellen i spiludvikling har bevæget sig fra one-time payment-løsninger til abonnementsordninger (software as a service), hvor spillere for et fast månedligt beløb kan spille så meget de vil. Det stiller krav til spiludvikleren om hele tiden at videreudvikle sit spil for at holde på spillerne, så de får nye oplevelser hver gang de spiller. En høj retention (fastholdelse) gør spillet mere attraktivt for spiludgivere og potentielle investorer.

Men det tager tid og koster penge løbende at udvikle nyt indhold til sit spil.

 

Løsning
Med hjælp fra Aalborg Universitet arbejder GenNarrate på at udvikle en ny type content generation tool, der autogenerer det sociale og narrative aspekt af et computerspil. Det vil gøre det nemmere og hurtigere at udvikle et computerspils narrativ, give en mere autentisk spiloplevelse og derved øge spillets retention (tid brugt på produktet).

 

Resultat
Samarbejdet med AAU bidrager med et delelement, en algoritme, af Generator-teknologien. Det vil udmønte sig i et demospil, hvori man kan teste teknologien. Resultaterne af projektet, herunder algoritmerne, blev præsenteret på den internationale konference ICAPS 2022 workshop og ligger nu offentligt tilgængeligt her.

Interesseret i at høre mere om projektet? Kontakt:

Susanne Skovgaard, Vision Denmark
Mail: ssc@visiondenmark.dk

Powered by